10 Ocak 2017 Salı

The Girl Who Leapt Through Time/ Anime Film

Bir akşam kardeşimle oturmuş izleyecek birşeyler arıyorduk. Goblinin yeni bölümünü beklerken başka bir diziye başlayasım gelmedi açıkçası. Şöyle kısa ve güzel bir animasyon filmi ararken karşımıza bu film çıktı. İyi ki de çıkmış.

Türkçeye "Zamanda Sıçrayan Kız" diye çevireceğimiz film, Yasutaka Tsutsui tarafından ilk olarak 1967 yılında kitap olarak piyasaya sürülmüş. Daha sonra mangadan TV filmine kadar pek çok türe uyarlanmış. 2006 yapımlı bu anime filmden sonra da 2010 yılında Time Traveller: The Girl Who Leapt Through Time filmi vizyona girmiş. 

Bu da romanı

Time Traveller: The Girl Who Leapt Through Time
(2010)
 

Konusuna gelecek olursak:

Liseye giden esas kızımız Mokato bir gün okulun laboratuarında ilginç bir nesnenin üzerine düşer. Eve dönerken bisikletinin frenleri tutmaz ve bir trenin geçmekte olduğu trenyoluna girer. Kazanın gerçekleşeceği anda zamanda sıçrayarak bir dakika önceye döner. Başlarda bu yeteneğini eğlenmek için kullanır (ki bu sahnelerde çok güldüm:D) ama sonra işler sarpa sarar ve mahvettiği işleri düzeltmeye çalışır. Ama o da ne Mokato belli bir sayıda zamanda sıçrama yapabiliyordur. İzlemek için tık tık
Filmin mottosu: Zaman kimseyi beklemez.
Kızımız sürekli uçtu:D
Burada gülmekten öldüm:D


Çok beğendiğim ve keşke biraz daha uzun olsaydı dediğim bir animeydi. Spoiler vermeden anlatmaya çalıştım ama şu anda deli gibi konuşmak istediğim şey var:D Havada kalan da birkaç konu var. İzleyen arkadaşlarla yorum kısmında kritiğini yapmak isterim:)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyorum :)