19 Ocak 2017 Perşembe

Sakasama No Patema/ Anime Film

Bilim kurgu, fantastik dizi/film severler burada mı? Beyninizi yakacak, başınızı döndürecek (hakikaten başınızı döndürecek:D) bir filmle karşınızdayım.

Konusu

Film, tünellerin her yere ulaşabildiği bir yeraltı dünyasında geçiyor. Koruyucu kıyafetler giyerek karanlık ve kapalı alanlarda yaşasalar da insanlar sakin ve keyifli bir yaşam sürer. Kendi yer altı köyünün prensesi olan Patema tünelleri keşfetmeyi çok seviyordur. En sevdiği yer ise "tehlikeli bölge" denilen ve köyünün insanların girmesini yasakladığı yerdir. Azarlanmasına rağmen Patema merakını bastıramaz ve "Tehlikeli Bölge"ye olan yolculuklarından birinde beklenmedik bir şeyle karşılaşır. Saklı sırlar açığa çıkar. (Yeppudaa dan alınmıştır.)



Afişte de gördüğünüz gibi değişik kurgu bizi bekliyor. "Biz ayrı dünyaların insanıyız" klişesine cuk oturan bir hikaye:) Film bana nedense Açlık Oyunlarını hatırlattı. Oradaki kurgu dünyaya benzeyen değişik bir dünya ve kötü adam Başkan Snowa benzeyen bir amcamız var. Ama daha çok başka birşeye benzetiyorum ama ne? derken yeni aklıma geldi. Aldous Huxley'in Cesur Yeni Dünya'sındaki düzenli sistem ve robotlaşmış toplumun benzerini burada da görüyoruz.
Buradan sonrası spoiler içerir dikkat!
İki farklı yerçekiminin olduğu bir filmden bahsediyoruz. Filmin yarısı bu yerçekimi olayını anlamaya çalışmakla geçti diyebilirim. Anladıktan sonra taşlar biraz yerine oturdu. İnsanların; "Biz normaliz, anormal olan günahkar yaratıklar tepetaklaklar. "diye empoze edildiği sistem enteresandı. Halbuki tepetaklak olan onlardı bunu da sonradan anladık. Geçmişte uçan balonu yapan amcaların dostluğu, Age ve Patemanın sevgisi kadar etkileyiciydi. Bu yıldızlı sahnelerse enfesti.
Filmin sonunda çalan şarkı da çok güzeldi.


Vellhasıl kelam güzel bir filmdi. Bilim kurgu seven herkese şiddetle tavsiye ederim. Ayaklarınız yerden kesilecek:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyorum :)